Mennyt kesä

Mennyt kesä

Mennyt kesä 1000 563 Taikuri Lauri Tuhkanen

Kesä meni nopeasti ohi, enkä ehtinyt silloin kirjoitella mitään. Mitä kesällä sitten oikein tapahtui?

Kesäkuu

Ensimmäiset kolme viikkoa tuli aamuisin katseltua yllä näkyviä maisemia. Ruotsin Dans och Cirkushögskolan:issa (DOCH) järjestettiin ensimmäistä kertaa kansainvälinen yliopistotason taikurikurssi. Olin yksi heistä onnekkaista, jotka hakemusten perusteella hyväksyttiin kurssille. Vastaavantasoinen kurssi on järjestetty kerran aiemmin, mutta silloin virallinen kieli oli ruotsi. Tällä kertaa osallistujia oli pohjoismaiden lisäksi Saksasta, Unkarista, Sveitsistä, Ranskasta, Tšekistä ja Portugalista. Kurssi oli rankka, varsinkin kun se minun kohdallani osui heti esityskauden perään. Johan Ståhl oli kurssivastaava, harva tuntee hänet Suomessa, mutta kansainvälisissä taikurikilpailuissa Johan on voittanut paljon palkintoja. Pääopettajana toimi Tom Stone, joka on taikureiden keskuudessa erittäin arvostettu. Hän on  tutkimuksillaan ja kirjoituksillaan vienyt taikuutta eteenpäin ja tuonut taikureiden tietoisuuteen tekniikoita, joiden olemassa olo on jo aiemmin tiedostettu, mutta joita ei ole osattu soveltaa. Lisäksi kurssilla oli vierailevia luennoitsijoita, nimeikkäimpänä Jonathan Pendragon. Joten kyseessä oli erittäin antoisa kurssi. Alla olevalta videolta voi kurkistaa, että millaista kurssilla oikein oli.

Kurssin yhteydessä esiinnyin Tukholman Magic Barissa ja mahdollisesti olen menossa tulevaisuudessa uudestaan sinne. Ravintola on muuten erittäin viihtyisä ja suosittelen käväisemään siellä, mikäli niillä kulmilla liikut!

Heinäkuu

Heinäkuussa olivatkin sitten kesän ne ainoat tapahtumat, joihin ei tarvinnut lähettää CV:tä, motivaatiokirjeitä ja muita vastaavia papereita, vaan riitti, että ilmoittautui tarpeeksi ajoissa ja maksoi osallistumismaksun. Heinäkuun 6.-11. päivä oli joka kolmas vuosi järjestettävä taikureiden maailmankongressi FISM. Tällä kertaa tapahtumapaikkana oli Rimini Italiassa. Kongressin hektistä aikataulua kuvastaa se, että vaikka Rimini on rantakaupunki, niin itse en ehtinyt nähdä rantaa ollenkaan. Paul Daniels ja Uri Geller olivat kongressin kuuluisimmat osallistujat. Kongressissa oli paljon luentoja ja esityksiä, harvinaislaatuisin luento oli juurikin Gellerin pitämä.

Jottei matkaohjelmastani olisi tullut liian helppoa, niin tulin yölennolla takaisin Suomeen ja aamuyön bussilla suoraan Jyväskylään, jossa alkoi aamulla IAC-leiri (Internatioinal Acrobatics Convention) ensimmäistä kertaa Suomessa. Siitä alkoi fyysisesti raskas viikko, jolla treenattiin lähinnä pariakrobatiaa, mutta samalla tutustuin minulle  uusiin lajeihin kuten acro yogaan ja parkouriin.

Elokuu

Elokuu olikin sitten jo suurimmaksi osaksi (ansaittua) lomailua. Baltic-Nordic Circus Network järjesti ensimmäistä kertaa kaksipäiväisen sirkus dramaturgia -workshopin Tallinnassa, jonne pääsin mukaan. Kyseessä oli mielenkiintoinen workshoppi, jolle toivottavasti tulee jatkoa. Minun ja kahden muun suomalaisen sirkusartistin ajatuksia tapahtumasta Cirkon blogissa.

Syksy?

Syksyn aikataulut ovat minulle vielä suurelta osin auki, joten nyt on hyvä hetki ottaa yhteyttä ja lähettää keikkatiedusteluja. Syyskuun aikana teen tarkemmat aikataulut ja suunnitelmat. Loppuvuonna olisi tarkoitus lähinnä keikkailla, joten mitään suurempia suunnitelmia ei ole tällä syksylle. Ainakaan vielä…

Share
Kirjoittaja

Lauri Tuhkanen

Teen ammatikseni sirkusta. Tarkemmin lajejani ovat taikuus, pariakrobatia ja jongleeraus. Jos haluat tietää jotain enemmän elämästäni, kysy vaan!

Leave a Reply

  Nimi*
  Yritys
  Puhelin
  Sähköposti*

  Viesti

  Haluan yhteydenoton
  puhelimellasähköpostillakumpi tahansa

  Back to top